Szolnoki ruhagyűjtők – erről csak mi tehetünk

Megosztás

Ismét egy tipikus példa arra, hogy az eredeti kezdeményezés és az alapötlet kitűnő lenne, de sajnos sokan visszaélnek vele. Az Auchan parkoló így néz ki Szolnokon és nagyon nem egyedi eset.

Országszerte több száz ponton tudjuk leadni a feleslegessé vált ruházati cikkeket, cipőt és háztartási textíliát. Szolnokon is található ilyen. (Egyébként Mezőtúron, Törökszentmiklóson és Abonyban is.)

A ruhaipar a textilgyártás több mint 60%-át adja, ezért nagyon fontos, hogy tudatosak legyünk a textil hulladék esetében is, amiben a hazai ruhagyűjtő konténerek rengeteget segítenek. A feleslegessé vált ruhákat és cipőket ne a kommunális hulladékba dobjuk, hanem az országszerte megtalálható textilgyűjtőinkbe helyezzük őket. Legalábbis ez lenne az alapötlet, ami egyébként remek is.

Mi helyezhető a gyűjtőkbe?

  • ruha,
  • cipő,
  • táska,
  • kiegészítők,
  • függöny, lakás textilek.

Sajnos azonban (nem tipikus szolnoki jelenség) országos probléma, még külföldön is előfordult, hogy magyar állampolgárok gyakorlatilag bemásztak a ruhagyűjtő konténerbe és olyan is előfordult, hogy valaki beleszorult és nem tudott kijönni. Rengetegen kiszedik, amit benne találnak és elkezdik maguknak kiválogatni. Ez önmagában nem lenne akkor gond, ha nem így hagynák ott a helyszínt, ahogy Miskolczi László fotóján láthatjuk. Ez is Szolnok, 2024.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek